Overig Nieuws

Twee vliegtuigen neergestort

Twee vliegtuigen neergestort

March 10th, 2019

Dit weekend zijn zeker twee vliegtuigen neergestort. Bij een ongeluk met een klein vliegtuig in de Colombiaanse provincie Meta zijn veertien inzittenden om het leven gekomen. In Ethiöpie kwamen 157 mensen om het leven.

In Colombia was het toestel, een DC-3 van Láser Aereo, gisteravond op weg van San José del Guaviare naar Villavicencio. Halverwege de vlucht werd een noodoproep uitgezonden. Niet lang daarna stortte het neer.

Vanochtend stortte een toestel van Ethiopian Airlines na het opstijgen neer. Het was op weg naar de Keniaanse hoofdstad Nairobi. Er waren 149 passagiers en 8 bemanningsleden aan boord.

Het gaat om een toestel van het type Boeing 737 MAX dat pas een paar maanden in gebruik was. Het vliegtuig was vertrokken vanuit Addis Ababa en ongeveer vijftig kilometer van de Ethiopische hoofdstad verwijderd toen het om 08:44 uur (lokale tijd) crashte.

Toestel B77W van Turkish Airlines kreeg te maken met hevige turbulentie. Meerdere passagiers raakten gewond. Er zijn geen doden gevallen.

Facebook Comments

Mobile & Tablets