Overig Nieuws

‘Empire-acteur Jussie Smollett heeft aanval in scene gezet’

‘Empire-acteur Jussie Smollett heeft aanval in scene gezet’

February 20th, 2019

Er worden steeds meer details bekend in de zaak van Empire-acteur Jussie Smollett.

In de media verschenen berichten dat Jussie zou zijn aangevallen op straat. Collega’s en fans steunden de acteur massaal en de aanval werd afgedaan als racisme. Maar de autoriteiten krijgen steeds meer te weten en denken nu dat de aanval in scene is gezet.

De serie Empire schrapt daarop een aantal scenes met de acteur voor de een-na-laatste aflevering van seizoen 5 die op dit moment wordt opgenomen. De focus ligt in de laatste aflevering niet meer op Smollett’s personage Jamal Lyon.

De producenten willen niet dat de zaak impact heeft op de serie en wil Jussie zo min mogelijk op de set zien. In plaats van dagelijks aanwezig te zijn op de set, zal hij slechts één dag in de op de set tee vinden zijn. De schrijvers van de serie hebben de laatste twee afleveringen aangepast.

Jussie claimt dat hij het slachtoffer is van racisme en antihomo-geweld. Op 29 januari werd hijk in elkaar geslagen en overgoten met bleek. Ook zou er een touw om zijn nek zijn gebonden. Twee mannen werden door de politie aangehouden. Zij zeggen dat ze betaald zijn om de aanval in scene te zetten bij Smollett’s appartement in Chicago.

Facebook Comments