Overig Nieuws

‘Banden Islamitische school Cornelius Haga en terreurgroepen’

‘Banden Islamitische school Cornelius Haga en terreurgroepen’

March 7th, 2019

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid, Pieter-Jaap Aalbersberg, heeft de gemeente gewaarschuwd voor het Islamitische .

De veiligheidsdiensten hebben signalen ontvangen over dee school. De leerlingen zouden mogelijk worden beïnvloedt door dingen “die niet goed zijn voor de democratie en voor de integratie”. Medewerkers van de school zouden in strijd handelen met de ‘anti-radicaliseringsstrategie’ van Nederland. De bal kwam aan het rollen toen een godsdienstles werd geannuleerd op het moment dat de Onderwijsinspectie een controle kwam doen.

Aalbersberg schrijft verder dat medewerkers van de scholen contact hebben onderhouden met de terroristische groepering ‘Het Kaukasus Emiraat’, die onder meer verantwoordelijk wordt gehouden voor aanslagen zoals die in de metro in Moskou in 2010.

Burgemeester Halsema en wethouder Moorman van Amsterdam zeggen dat er geen acuut gevaar is voor de openbare orde, maar ze noemen het onacceptabel dat leerlingen structureel worden beïnvloed door mensen die banden onderhouden met terroristen en jiuhadisten.

Facebook Comments