Overig Nieuws

Het is over en uit voor SNAPKING! GAAT FOUT!

Het is over en uit voor SNAPKING! GAAT FOUT!

July 6th, 2017

Snapking, de befaamde Youtuber annex Instagrammer annex rotjoch annex playboy annex acteur, affijn. Je snapt ‘m wel. Het is gedaan met de pret. Snapking is ONTMASKERD!

De gekkie is namelijk hard onderuit gehaald door de ACM (Autoriteit Consument & Markt). Hij zou een duur telefoonnummer hebben gehuurd om fans naartoe te laten bellen. In filmpjes zei hij dat fans hem aan de lijn zouden krijgen, maar dat bleek niet het geval. Met dat telefoonnummer heeft Snapking zo’n 13.000 euro binnengeharkt. Dat werd via de veelal prepaid simkaarten van zijn (veel te) jonge fans. GAAT FOUT KILL! De ACM heeft het nummer geblokkeerd en waarschuwt zijn fans voor Snapking.

Even terug naar vorig jaar. Toen gooiden Snapking en zijn – puur Nederlands en toch met het spraak- en denkvermogen van een …. – vriendinnetje regelmatig filmpjes online en verwezen naar elkaars Youtubekanaal. Het zou namelijk uit zijn en de een zou , dat werd ‘stiekem’ gefilmd en van het een kwam het ander: de meest slechte en nepste online GTST-serie was geboren.

Snapking kennen we uiteraard ook nog als goeie vriend van de net zo immens populaire maar domme Armoowasright. Dat mannetje maakte samen met Snapking “prank”video’s, met de nadruk op “prank”. De “pranks” waren zo nep dat de “pranks” zelf een “prank” waren. En hoe je aan zoveel volgers komt? Gewoon doen alsof je spullen mag weggeven van de Mediamarkt. Je ‘sponsors’, zeg maar. Die vervolgens van niets weten. Of wijzig je Instagram-naam, doe alsof je naaktfoto’s op je account zet en zeg dat mensen je zoveel mogelijk moeten volgen.

Mensen, doe het niet. Trap er niet in. Er wordt niks weggegeven via Instagram en er wordt niemand zomaar ge-‘exposed’. Dat hou je maar lekker bij Whatsapp en Telegram.

“Vloggers die geld willen verdienen over de ruggen van minderjarigen, pakken wij streng aan. Bellers moeten vooraf weten wat ze betalen en wat de andere voorwaarden van het gesprek zijn. De beller mag niet onnodig lang aan de lijn worden gehouden,” aldus de ACM.

Overig zijn onze vrienden van #BOOS op zoek naar mensen die een dure telefoonrekening hadden door het nummer van Snapking. Opgeven kan via boos@bnnvara.nl

Facebook Comments