Overig Nieuws

Snapking jankt in de rechtszaal en krijgt taakstraf voor vernedering

Snapking jankt in de rechtszaal en krijgt taakstraf voor vernedering

May 18th, 2018

Tim van Teunenbroek alias Snapking alias de vlogger met de minste hersenen, heeft van de rechter in 40 uur opgelegd gekregen. Tim vernederde in één van zijn vlogs een met het syndroom van Down. De rechter is van mening dat Tim te ver is gegaan. “Een professioneel vlogger zoals u moet weten welk effect uw werk heeft.” Ook moet Tim 500 euro schadevergoeding betalen.

De vlogger was een tijd gestopt na een reeks incidenten waarbij hij geregeld het nieuws haalde en liet zijn toenmalige vriendinnetje FamkeLouise de boel redden. Nu de twee uit elkaar zijn is er geen redden meer aan. Niet alleen werd hij er door RTL uitgetrapt nadat hij samen met kneus ArmooWasRight een medewerkster van een McDonalds in Duitsland uitschold, ook liet hij zijn fans honderden euro’s betalen door ze te laten bellen naar een 0900-nummer, waarbij werd gezegd dat ze Snapking aan de lijn zouden krijgen.

Dit keer gaat het om een filmpje uit 2015 van een paar seconden. Hierin pest de 21-jarige Almeerse in een supermarkt de 37-jarige Jeroen met het syndroom van Down. De man liep boos weg. De beelden belandden online. Snapking gaf vanmiddag huilend in de rechtbank toe dat hij spijt heeft van het filmpje. “Ik zie dat hij aangedaan is,” zei Snapking tegen de familie van Jeroen. “Dit had ik nooit bedoeld.”

De 21-jarige vlogger verscheen niet op de eerste zitting die gepland was, in januari. Ook twee weken later schitterde hij door afwezigheid. De politierechter legde destijds familie uit dat een verdachte nu eenmaal recht heeft op verdediging en dat hij daarom wel genoodzaakt was de zaak uit te stellen.

Jeroen was volgens de officier van Justitie, die om een werkstraf van 60 uur vroeg, op zijn beschermde werkplek onverhoeds gesard en uitgelokt. “De verspreiding van zo’n filmpje gaat razendsnel, ook door het afglijden van de fatsoensnormen.”

Facebook Comments

Mobile & Tablets