Music News

Hardwell en Afrojack hard onderuit gehaald

Hardwell en Afrojack hard onderuit gehaald

October 20th, 2014

DJ’s Afrojack en Hardwell worden keihard onderuitgehaald in een recensie van de Volkskrant. Gisteren schreef Gijsbert Kamer een rampzalig stuk over de dj’s, die dit weekend op meerdere feesten draaiden.

Afrojack stond vrijdag in de Ziggo Dome. Het was niet uitverkocht, en de bovenste ring was dan ook afgesloten. Dat had een reden: “Voor grote schermen met ledverlichting hoeft hij nauwelijks wat te doen, alles is voorgeprogrammeerd. Plaatjes draaien of, vooruit, muziek maken? Welnee. Af en toe zet Afrojack voor de vorm een koptelefoon op, zonder noemenswaardig resultaat aan wat knopjes en hup daar gaat hij weer de lucht in.”

De aanwezige zijn gemiddeld een jaar of 15, zo zegt de recensent. Ze kunnen ook nog eens niet dansen. “Opvallend hoe weinig er echt wordt gedanst. Maar vol bewondering wordt naar het podium gestaard en mobieltjes leggen vast hoe vuurspuwers tekeergaan. Als Afrojack het vraagt, gaan de armen de lucht in. Muzikaal is het voorspelbaar, alle nummers zijn volgens dezelfde formule in elkaar gezet.”

“Ook Hardwell teert op slappe liedjes. Young Again, de nieuwe single, waarmee hij zaterdagnacht toen hij in een bomvolle ArenA voor de tweede keer door DJ Magazine was bekroond als beste dj van de wereld, zijn set begon, is typerend. Suf refreintje, harde beat, maar het werkt. Meer wordt er niet verwacht. Hoe hoger de dj’s op de ranglijst staan, hoe makkelijker ze terugvallen op het erin pompen van hitjes, lijkt het.”

De hele recensie is hier te bekijken.

Facebook Comments