Music News

Club The Sand gaat verder als The Box

Club The Sand gaat verder als The Box

August 22nd, 2015

The Sand gaat weer open! Hoewel, maakt in september een doorstart en gaat verder als The Box. Vorig jaar oktober sloot discotheek The Sand, gevestigd nabij Amsterdam Sloterdijk, zijn deuren na meerdere geweldsincidenten. Een dodelijke schietpartij was de druppel voor burgemeester Van der Laan.

De organisatie van The Box ziet er beter uit dan bij The Sand destijds. “Wij verzorgen zelf de beveiliging voor alle evenementen die er gehouden worden, dat zal gedaan worden door hetzelfde bedrijf dat bijvoorbeeld ook in de Ziggo Dome werkt. Hetzelfde geldt voor de EHBO,” aldus een woordvoerster.

Ook qua programmering slaat het vernieuwde management een andere weg in. “Risico-evenementen, zoals het type feesten waar destijds de incidenten plaatsvonden, zullen we niet organiseren. Het is de bedoeling dat we een volwaardig evenementenlocatie op poten zetten waarbij de associatie met het verleden snel zal verstommen. Qua aankleding komt het er allemaal een stuk mooier uit te zien, het gevoel dat je in een sporthal staat zal verdwijnen.”

Qua efficiëntie is er ook nog het één en ander veranderd. “Het gebouw heeft een geheel nieuwe entree, een nieuwe rookruimte, ook is er een balkon en lockerruimte gerealiseerd. Halverwege 2016 staat deel twee van de verbouwing gepland, waarna de maximale capaciteit van 3100 bezoekers zal beslaan.”

Er staan al enkele evenementen gepland, van een OktoberFest tot een ‘Hellraiser-Hell Ween’, ook Amsterdam Dance Event komt naar de zaal. DJ Chuckie zal er zijn opwachting maken, verklapte de woordvoerster.

De officiële opening met onder andere Dyna, Sidney Samson en Shermanology is op 12 september. Kijk voor meer info op de website van The Box.

Facebook Comments