Music News

750 miljoen dollar geëist in zaak Astroworld Festival drama

750 miljoen dollar geëist in zaak Astroworld Festival drama

November 17th, 2021

Er zijn ruim 125 aanklachten ingediend tegen Travis en de organisatoren van het Astroworld Festival. De slachtoffers en nabestaanden van de slachtoffers eisen in totaal ruim 750 miljoen dollar.

De claim is ingediend door Buzbee Law Firm in Houston. Zij strijden voor de nabestaanden en de slachtoffers van het festival dat op 5 november plaatsvond in Houston. De organisatoren die worden aangeklaagd naast Travis zelf, zijn Apple, Live Nation, Epic Records en de Harris County Sports en Convention Corp.

“The victims on that night went to Astroworld for fun,” te lezen in de aanklacht. “Neither they nor their families were ever warned that they were walking into an extremely dangerous situation.”

Eén van de aanklachten komt van de nabestaanden van de 21-jarige Axel Acosta. “Acosta was crushed by the incited, unruly and out-of-control crowd with such force that he could no longer breathe,” zo wordt beschreven. “When Axel collapsed, he was trampled by those fighting to prevent themselves from being crushed. As he lay there under a mass of humanity, dying, the music played and streamed on — for almost forty minutes.”

Het advocatenkantoor stelt verder dat het de 750 miljoen dollar aan schadevergoeding rechtvaardig vindt, maar dat geen enkel bedrag de schade aan de nabestaanden en slachtoffers kan herstellen.

En dit is nog niet alles, want Buzbee meldt verder dat er nog een nieuwe aanklacht zal volgen uit van 100 andere slachtoffers.

Facebook Comments