Overig Nieuws

Zus ’11-jarige’ liegt over feiten in Rotterdam

Zus ’11-jarige’ liegt over feiten in Rotterdam

July 4th, 2015

Op internet is discussie ontstaan over de wijze waarop de politie omgaat met een klein jongetje na een melding van gewapende overval in Rotterdam.

In de nacht van donderdag op vrijdag kreeg de politie een melding binnen van een beroving op de Asserweg. Daar bedreigden twee mannen het slachtoffer met een vuurwapen en beroofden hem van zijn geld. Daarbij raakte hij niet gewond. De daders reden na de beroving weg in een personenauto en het slachtoffer belde de politie. Die vonden de auto vervolgens in de Jan Porcellistraat. Omdat bij de melding gesproken werd van een vuurwapen, werden de twee aangehouden met de benaderingstechniek gevaarlijkse verdachte (BTGV).

De twee inzittenden in de auto staan voor de deur van hun eigen huis geparkeerd. Op het moment dat één van de verdachten uit de auto is, wordt deze gemaand op zijn knieën te zitten met zijn handen achter zijn hoofd. Op dat moment komt de zus van de verdachten buiten, en die filmt de gebeurtenissen. Zij reageerde emotioneel op het politieoptreden. Het jongetje zou bij zijn broer in de auto hebben gezeten en omdat de politie de auto als ‘verdacht’ aanmerkte werden de inzittenden uit de wagen gehaald.

Vervolgens probeert zuslief het jongetje vrij te krijgen. “Hoe kan je een 11-jarige dit aan doen?” vraagt de zus aan de agenten. Opvallend is dat hij zijn zus tot rust opriep toen hij op zijn knieën zat. Het filmpje is inmiddels honderden keren gedeeld op Facebook. Volgens de politie is de jongen echter geen 11, maar 14 jaar. De zus bleef volhouden dat de politie loog en dat de jongen 11 is. Hier kwam ze echter al vrij snel op terug. Na een korte verhoring op het bureau mocht hij weer naar huis. Het incident vond rond 02:45 uur plaats, een tijdstip waarop je je kunt afvragen waarom een jongetje van ’11’ wakker is.

Hoewel je natuurlijk je twijfels kunt hebben over de handelswijze van de politie, kun je je ook afvragen of het zin heeft om te liegen over bepaalde feiten. Zoals de jongen in het filmpje zegt, zijn zus had de situatie veel erger kunnen maken. Het rare aan dit verhaal is dat de verschillende websites – waaronder marokko.nl – geen melding maakt over de foutieve informatie van de zus, maar het nieuwsbericht aanpast alsof het altijd een 14-jarig jongetje is geweest.

De officiële politie verklaring is als volgt:

In de nacht van donderdag op vrijdag zijn twee verdachten aangehouden voor een beroving op de Asserweg. Daar bedreigden ze het slachtoffer met een vuurwapen en beroofden hem van zijn geld. Hij raakte hierbij niet gewond. Het zou een bekende van het tweetal zijn. Het duo reed na de beroving weg in een personenauto en het slachtoffer belde de politie. Agenten troffen het voertuig aan in de Jan Porcellistraat met daarin twee inzittenden. Vanwege de melding over het vuurwapen, werden deze twee aangehouden met de benaderingstechniek gevaarlijke verdachte (BTGV). Nadat de verdachten van 14 en 26 jaar oud waren overgebracht naar het politiebureau, werden zij gefouilleerd. Bij één van de verdachten trof de politie de gestolen waar aan. Een vuurwapen werd vooralsnog niet gevonden. Het voertuig wordt vandaag verder onderzocht.

Facebook Comments

Mobile & Tablets