Overig Nieuws

Zeer koude en regenachtige Koningsdag, nacht rustiger dan normaal

Zeer koude en regenachtige Koningsdag, nacht rustiger dan normaal

April 27th, 2016

Hoe zuur kan het zijn. Eén keer per jaar Koningsdag en die valt volledig in duigen. Het wordt vandaag zó koud en regenachtig dat sommige gemeentes hebben besloten feesten en vrijmarkten te cancellen.

Grotere festivals in de randstad houden nu wel enigszins rekening met het weer. Dat was afgelopen week nog niet zo. Nu zorgen organisaties voor harde ondergronden indien het festival buiten plaatsvindt, worden sommige feesten verplaatst naar binnen en worden gratis poncho’s uitgedeeld.

Ook Koningsnacht verliep rustiger dan andere jaren door het slechte weer. In Den Haag trok het festival Life I Live aanmerkelijk minder publiek dan normaal, maar de organisatie was desondanks tevreden. “Het weer heeft natuurlijk invloed, maar de sfeer is goed. je met deze kou toch naar de stad komt, heb je zin in een feestje. In die zin heeft het ook wel een filterend effect,” zei een woordvoerder.

Het bezoekersaantal schatte hij na overleg met de politie op minstens 125.000. “Het kunnen er ook 150.000 zijn, dat is letterlijk nattevingerwerk.” Vorig jaar kwamen zo’n 200.000 mensen op het gratis festival af.

In Amsterdam bleef het ook minder druk dan voorgaande jaren. Op plekken waar het traditiegetrouw druk is, zijn nu aanzienlijk minder mensen. Op andere plekken staan mensen vooral onder tenten die als schuilplaats fungeren.

Koning Willem-Alexander bezoekt op zijn 49e verjaardag samen met de koninklijke familie de stad Zwolle. Dat wordt een korter programma dan vorig jaar in Dordrecht. De Koning zal met Máxima en hun drie dochters Amalia, Ariane en Alexia in Zwolle aanwezig zijn.

Facebook Comments