Music News

Wat is er te doen met Koningsdag 2019?

Wat is er te doen met Koningsdag 2019?

March 18th, 2019

Over iets meer dan een maand vieren we de verjaardag van WimLex. Naast de gebruikelijke Koningsdag-festiviteiten zoals de vrijmarkt en de intocht van Si… Willem en Maxima, is er veel meer te doen.

538 is zo ongeveer de grondlegger met één van de grootste Oranjefeesten in Nederland. Jaren geleden werd dit megafeest nog op het Museumplein gehouden, maar sinds de gemeente grote evenementen heeft verbannen naar buiten de binnenstad, heeft de commerciële radiozender een andere plek gevonden. Ook dit jaar viert 538 Koningsdag op het Chasséveld in Breda.

Ook Kingsland Festival is goed vertegenwoordigd. Voor het vijfde opeenvolgende jaar organiseren zij een goed Oranjefeest. Dit keer niet in vier steden, maar in vijf. In Amsterdam, Den Bosch, Groningen, Rotterdam en Oldenzaal (Waar? Ja, daarom noemen ze het ook Kingsland Twente). Op 27 april staan artiesten als Alesso, Bassjackers, Yellow Claw, Bizzey, Broederliefde, Ronnie Flex en The Partysquad daar op de verschillende podia.

Verder ben je door het hele land welkom bij verschillende andere festivals. Zo heb je Royal Dutch in Eindhoven, Kingdance in Zwolle, Oranjebloesem in Amsterdam, Hardfest in Enschede, Kroon Festival in Rotterdam, het jaarlijks terugkerende Kralingse Bos Festival in Rotterdam, Cartel Kingsday in Amsterdam, Oranjebitter in Rotterdam, Royaal Kabaal in Zaandam, Dancetour in Dordrecht en Losjes Koningsdag in Den Bosch.

En ook met Koningsnacht is er natuurlijk een hoop te doen. Kijk bij onze vrienden van DJGuide voor een compleet overzicht van alle evenementen.

Deze pagina zal worden aangevuld met relevante informatie.

Facebook Comments