Overig Nieuws

Rumag verliest tienduizenden volgers na Zondag met Lubach

Rumag verliest tienduizenden volgers na Zondag met Lubach

8 months ago

is op Instagram in een paar uur tijd duizenden volgers verloren na de uitzending van Zondag met Lubach.

Het populaire social-kanaal ligt al een tijdje onder vuur omdat half Nederland erachter kwam dat hun teksten veelal zijn gejat van anderen. Ze verdienen daar vervolgens veel geld mee.

Donaties en winst
Sinds afgelopen week verkopen ze ook een speciaal ‘’ shirt met de opdruk ‘IK.GELOOF.IN.JOU.EN.MIJ’. Ze geven daarbij aan dat tien euro per shirt naar het gaat. Wat ze er niet bij vermelden is dat Rumag er zelf ook goed aan verdient. Naast de kosten van het shirt, betaal je namelijk tien euro apart in de bestelling voor de donatie.

Het shirt kost 14,95 bij de Rumag-webshop. De geschatte waarde van het shirt, en dus de inkoopprijs, is nog geen tien euro. Daarnaast vragen ze verzendkosten, maar zeker 4 euro daarvan steken ze in eigen zak. De winst is ongeveer 6 euro per shirt.

Gejatte quotes
Verder blijken ze alleen maar quotes te jatten van anderen, al dan niet vanuit het Engels, en die op een shirt te zetten. Daar verdienen ze goud geld mee. Rumag is nu ongeveer 25 miljoen euro waard en heeft een mooi kantoor in Amsterdam.

Ook het zinnetje op het ‘Corona’ shirt is gejat. De actie is in samenwerking met Chantal Janzen, waarvoor haar beeldmerk &C op verschillende uitingen naar voren komt, maar de bron van het zinnetje is iets heel anders. Het komt uit een nummer van Boudewijn de Groot.

Bekijk hieronder het item uit Zondag met Lubach:

Facebook Comments