Overig Nieuws

POLL: BlackBerry-gebruikers stappen massaal over

POLL: BlackBerry-gebruikers stappen massaal over

January 11th, 2013

BlackBerry-gebruikers zijn massaal overgestapt op een ander mobiel systeem, zoals een iPhone of Android. Dat blijkt onder andere uit eerder onderzoek en de HOT Poll op HotJamz.nl.

Uit eerder onderzoek bleek al dat de populariteit van de BlackBerry begon af te nemen. Zij hebben het SMS’en via een data-verbinding zowat uitgevonden (via BlackBerry Messenger of Ping), maar het bleef lang stil rond de ontwikkelingen van het toestel.

De BlackBerry toestellen zijn afhankelijk van de werking van de BlackBerry servers in Engeland. Jouw internet-verkeer gaat dus eerst over hun servers, en dan weer terug naar Nederland. Dat zorgt voor vertraging. Bovendien betaal je hier een paar euro extra voor, bovenop je internet-abonnement.

De meest gehoorde klachten zijn:

1) De BlackBerry services hebben in oktober 2011 bijna een plat gelegen
2) Er zijn weinig apps beschikbaar voor de BlackBerry
3) BlackBerry Messenger is niet beschikbaar bij andere toestellen, WhatsApp wel
4) De iPhone en Android toestellen werden goedkoper

RIM, de fabrikant van de mobiele telefoon, besloot het over een andere boeg te gooien. Ze komen volgende maand met een geheel nieuwe versie van hun BlackBerry OS, waarbij veel functionaliteiten zijn aangepakt. Ook voeren ze actie om app-bouwers uit te nodigen om meer functionele apps te bouwen.

Critici denken dat het te laat is. Android en iPhone zijn niet meer uit de markt te slaan en zien er gewoon beter uit.

Facebook Comments

Mobile & Tablets