Overig Nieuws

NS gaat gratis watertappunten op stations plaatsen

NS gaat gratis watertappunten op stations plaatsen

October 6th, 2018

De NS wil op alle stations gratis drinkwater aanbieden aan reizigers. Het vervoersbedrijf start daarom met de aanleg van drinkwatertappunten op 200 stations in Nederland.

Voor het eind van 2019 komt hiermee 90% van alle treinzigers in Nederland op zijn of haar reis langs een watertappunt. NS investeert hiervoor ruim 3 miljoen euro.

“Onze droom is dat in de toekomst alle stations voorzien zijn van een watertappunt, zodat reizigers op elk station gratis drinkwater kunnen tappen,” aldus Rogier van Boxtel, president-directeur van NS. “We zetten een eerste stap op 200 stations waar we dit zelf kunnen realiseren. We voelen ons verantwoordelijk om op deze stations de eerste stap te zetten. We hopen dat onze partners, zoals gemeenten en drinkwaterbedrijven, ons helpen.”

Nog voor het einde van deze maand komt het eerste watertappunt op het voorplein van station Alkmaar te staan. NS werkt hiervoor samen met het lokale drinkwaterbedrijf PWN.

NS denkt milieubewust, zegt Carola Wijdoogen, directeur Duurzaam Ondernemen van NS: “Met de drinkwaterpunten hopen we het aantal plastic flessen dat bij het afval belandt te verminderen. We investeren in gratis drinkwater omdat we geloven dat dit Nederland en onze reizigers helpt om bewust te kiezen voor het OV en nog duurzamer te reizen. Als we hierdoor minder flesjes water verkopen op het station, dan is dat zo. Het faciliteren van een gezonde en duurzame levensstijl vinden wij belangrijker.”

Facebook Comments

Mobile & Tablets