Overig Nieuws

Nederlander postte foto vlak voor vertrek MH17 op Facebook

Nederlander postte foto vlak voor vertrek MH17 op Facebook

July 17th, 2014

Een passagiersvliegtuig van Airlines is vanmiddag in Oekraïne. Dat meldt het Russische persbureau Interfax. In dat vliegtuig, dat vanaf Schiphol vertrok, zaten zeker twintig Nederlanders.

De Boeing 777, met 280 passagiers en 15 bemanningsleden, is volgens een adviseur van het Oekraïense ministerie van Binnenlandse Zaken met een luchtdoelraket neergeschoten door pro-Russische separatisten in Oost-Oekraïne. Het toestel zou vlakbij de stad Donetsk zijn neergestort nadat het werd beschoten.

Volgens een woordvoerder zijn zeker honderd lichamen gezien. Lichaamsdelen liggen tot op 15 kilometer van de rampplek. In een groot gebied rond de vliegtuigcrash in het oosten van Oekraïne zijn lichamen en delen van lichamen gevonden. Het ministerie bevestigt volgens Interfax dat alle mensen aan boord zijn omgekomen. Ook het Oekraïense luchtvaartorgaan bevestigt de crash.

Malaysia Airlines erkent dat het het contact met vlucht is verloren: “Malaysia Airlines bevestigt dat het door de Oekraïense luchtverkeersleiding op de hoogte is gesteld van het verloren contact met vlucht MH17. Dit gebeurde om 15.15 (Nederlandse tijd), op ongeveer vijftig kilometer van de grens tussen Oekraïne en Rusland.”

Op Facebook wordt een bericht gedeeld van Cor Pan. Hij zei vanochtend: “Mocht hij verdwijnen , zo ziet hij d’r uit .” Daarbij plaatste hij een foto van het vliegtuig, dat hierboven is te zien.

Facebook Comments