Overig Nieuws

Lachgasverkoper Deniz Üresin krijgt hoge boetes
Photo: AT5

Lachgasverkoper Deniz Üresin krijgt hoge boetes

September 7th, 2019

Lachgasverkoper Deniz Üresin heeft zijn eerste gekregen. Ook werd hij omdat hij niet weg wilde gaan uit de binnenstad.

De politie had Üresin verzocht om weg te gaan omdat hij veroorzaakte, maar dat verzoek negeerde hij. Daarop werd hij aangehouden. “Ineens kwam er een busje naar ons toe en werd ik meegenomen. Nu mag ik mij 24 uur niet in de binnenstad ophouden, in m’n eigen stad. Elke keer als ze mij zien gaan ze me een 24-uursverbod opleggen. Ik heb geen vuurwapen, handgranaat of cocaïne bij me; ik verkoop een waar dat gewoon legaal is. Ik zie niemand van Thuisbezorgd worden aangehouden.”

De gemeente had Üresin eerder uitgenodigd op het stadhuis om te komen praten over zijn ‘bedrijf’. De lachgasverkoper had een maas in de wet gevonden, waarmee hij legaal lachgas zou kunnen verkopen. Hij zegt een te zijn en geen verkoper. Zijn lachgas wordt online gekocht en door hem bezorgd. Maar de gemeente heeft daar een stokje voor gestoken en gaf hem een (aangetekende) brief met de aankondiging dat hij hoge boetes zou krijgen als hij door zou gaan met het verkopen van lachgas. Dat deed hij en nu krijgt hij de eerste boetes binnen.

Volgens Üresin zijn er gisteravond in totaal vijf boetes uitgeschreven aan hem en zijn verkopers. “Ik doe mijn omzetbelasting, maar ondertussen ben ik aan het luchten met beroepscriminelen en moordenaars.” De lachgasverkoper laat zich niet afschrikken. “Ik ga door met bezorgen tot ik mijn rechtvaardigheid heb gekregen.”

Facebook Comments