Overig Nieuws

Apple verliest zaak om iFone in Mexico

Apple verliest zaak om iFone in Mexico

March 17th, 2013

Apple heeft rechtszaak verloren die ze had aangespannen tegen het Mexicaanse bedrijf iFone. Dit bedrijf gebruikt al een aantal jaar voordat Apple de naam vastlegde de naam ‘iPhone’.

De werd door Apple zelf aangespannen, omdat hij van mening waren dat het bedrijf de naam al een tijdje niet meer gebruikt. De rechter stelt echter dat iFone wel degelijk van de naam gebruik maakte. Het Mexicaanse bedrijf gebruikt iPhone voor zijn telecomdiensten, waaronder op het gebied van internettelefonie.

Door de rechterlijke uitspraak is het voor iFone mogelijk om een schadeclaim in te dienen tegen Apple wegens het gebruik van de iPhone-merknaam. Er zou inmiddels al een claim zijn neergelegd bij de Mexicaanse organisatie die gaat over inbreuk op intellectueel eigendom, al is onduidelijk hoeveel geld iFone precies wil van het bedrijf uit Cupertino.

Eerder overkwam Apple hetzelfde in Brazilië, toen ook daar een rechter besloot dat de iPhone-merknaam niet aan Apple toebehoort. Daarvoor moest Apple al de iPhone-merknaam overnemen van Cisco en de merknaam voor Apples tablet, de iPad, moest eveneens van een ander bedrijf worden overgenomen.

Facebook Comments

Mobile & Tablets