Music News

F1rstman dropt debuut EP ‘At First’

F1rstman dropt debuut EP ‘At First’

October 6th, 2017

Het debuutalbum van F1rstman is vandaag uitgekomen. De EP telt tien tracks, waarvan ‘Money Money’ vorige al werd uitgebracht en momenteel op #20 staat in de Spotify charts.

Op de EP zijn tracks te vinden met onder andere Josylvio, Lijpe, Dopebwoy, KM (SFB) en I Am Aisha. Eerder scoorde F1rstman hits als ‘Overal’ met Boef en ‘Round & Round’, samen goed voor meer dan 35 miljoen streams en meer dan 50 miljoen . Op zijn eerste EP trekt hij deze lijn door met up-tempo tracks waarin zijn kenmerkende Bollywood sound te horen is.

De 24-jarige F1rstman, echte naam Hassan Syed, groeide op in Den Haag, maar werd geboren in Lahore, de tweede stad van Pakistan. Deze roots zijn duidelijk terug te horen in zijn muziek. Met zijn unieke combinatie van Nederlandstalige teksten en beats die een duidelijke link hebben met Bollywood scoort hij hit na hit. Hij wordt als aanvoerder gezien van een nieuwe sound en de liegen er niet om. Gemiddeld haalt hij 100.000 unieke streams per dag en 1,5 miljoen unieke views per week. Buiten Nederland boekt hij ook succes. Afgelopen speelde hij 65 shows in twee maanden tijd en tourde hij door Portugal, Spanje, en Marokko. Hierover wordt later nog een serie uitgebracht genaamd ‘F1rstman Madness zomertour’.

F1rstman: “De Bollywood-sound is aan het moderniseren, er worden taboes doorbroken. In mijn muziek combineer ik mijn traditionele roots met een moderne Westerse sound. Hiermee val ik op. Er is niemand anders die Arabische toonladders gebruikt in zijn refreinen. Daar spring ik nu op in met mijn nieuwe EP.”

‘AT F1RST’ verschijnt vandaag via Sony Music Nederland en is overal te beluisteren.

Spotify: https://F1rstman.lnk.to/AtF1rstEP/spotify
iTunes: https://F1rstman.lnk.to/AtF1rstEP/itunes

Tracklist:
1. ‘Stap Maar In’
2. ‘Come Ova’ ft. KM
3. ‘Kahbi’ ft. Dystinct
4. ‘Move Your Body’ ft. Justice Toch
5. ‘Maria’
6. ‘Money Money’ ft. Lijpe, Josylvio & Bollebof
7. ‘Senorita’ ft. Rollan & Shanee
8. ‘Hey Meisje’
9. ‘Blow It All’ ft. Dopebwoy, Josylvio & I Am Aisha
10. ‘Een Ding’

Facebook Comments