Music News

Bruno Mars WEER beticht van plagiaat

Bruno Mars WEER beticht van plagiaat

October 31st, 2016

Bruno Mars heeft het wéér gedaan hoor. De Uptown Funk-zanger wordt weer beticht van plagiaat. Dit keer is het de funkband R;Collage’ die een rechtszaak indient. ‘Collage’ zegt dat ‘Uptown Funk’ erg lijkt op hun nummer ‘Young Girls’ uit 1983. De nummers zijn bijna niet te onderscheiden, vinden ze.

De groep claimt volgens TMZ dat ‘Young Girls’ qua ritme, harmonie, melodie en structuur is gekopieerd. Het enige nog levende lid van de groep eist dat ‘Uptown Funk’ uit de handel wordt genomen en claimt een deel van de opbrengst.

De berichten van plagiaat hebben wellicht te maken met het wereldsucces van het nummer. Afgelopen week werd bekend dat van de single ‘Uptown Funk’ al ruim tien miljoen exemplaren zijn verkocht. De clip is daarnaast nog eens 1,9 miljard keer bekeken.

Het is niet de eerste keer dat Bruno Mars en Mark Ronson van plagiaat worden beticht. Eerder dit vond The Sequence, een meidengroep uit de jaren zeventig, dat de wereldhit van Mars en Mark Ronson wel heel veel overeenkomsten vertoont met hun nummer ‘Funk You Up’ uit 1979.

Bruno Mars komt volgende week naar Rotterdam voor de uitreiking van de MTV EMA op zondag 6 november.

Facebook Comments