Overig Nieuws

Boetes voor individuele gebruikers PopcornTime?

Boetes voor individuele gebruikers PopcornTime?

October 20th, 2015

Directeur van Stichting ziet het wel gebeuren dat individuele gebruikers van ‘zeer binnenkort’ een kunnen krijgen voor het streamen van een serie of film. Dat zegt Kuik tegenover BNR Nieuwsradio.

Brein gaat niet zelf achter de individuele Time-gebruikers aan. Stichting Brein richt zich vooral op de grotere aanbieders van illegaal materiaal. De rechthebbenden van films zouden zelf schadeclaims moeten indienen. In Nederland zijn er tot dusver nooit individuën beboet voor het illegaal downloaden of streamen van films.

Als rechthebbenden een rechtszaak willen starten tegen individuele gebruikers, hebben zij wel de medewerking van internetproviders nodig. Of dat ook gebeurt is nog maar de vraag. Een bekende filmdistributeur riep internetproviders eerder al op om mee te werken. Ziggo heeft echter al aangegeven dit niet te doen.

In het buitenland gebeurt dat al wel. Eind vorige maand ontvingen nog honderden Deense gebruikers van Popcorn Time per brief een schadeclaim van 2.200 Deense kronen, omgerekend een krappe driehonderd euro.

voor gebruikers van Popcorn Time zijn niet ondenkbaar. De streaming-dienst maakt gebruik van het -protocol. Tenzij je een beveiligd VPN-netwerk gebruikt, zijn je gegevens redelijk makkelijk in te zien. Een simpel verzoek aan de internetproviders maakt het mogelijk je privégegevens inzichtelijk te maken voor instanties als BREIN.

Facebook Comments