Overig Nieuws

Aankomende week akkoord over standaardconnector USB-C voor elektronica

Aankomende week akkoord over standaardconnector USB-C voor elektronica

June 3rd, 2022

Aankomende week wordt een akkoord verwacht over de USB-C connectoren in consumentenelektronica zoals telefoons en tablets.

De Europese Unie vindt dat er een standaard moet komen om de apparaten op te laden. Nu hebben fabrikanten nog een vrije keuze in welke connector ze in de apparaten verwerken. Zo maakt Apple als enige gebruik van de Lightning-connector, maar vinden we in andere apparaten USB mini, USB micro en USB-C-connectoren.

Volgens persbureau hebben de EU-lidstaten en het Europees Parlement al een overeenstemming bereikt, maar moet de wet nog officieel worden goedgekeurd. De verwachting is dat dit dinsdag gaat gebeuren. Producenten hebben dan nog twee jaar de tijd om zich aan te passen aan de nieuwe standaard.

De EU werkt al sinds 2010 aan plannen voor een universele oplader, maar wachtte tot nu toe op vrijwillige stappen van bedrijven. Die bleven grotendeels uit.

Apple meldde eerder dat het de plannen van de Europese Unie niet ziet zitten. Deze zouden volgens de techreus leiden tot stagnerende innovatie. Ook zouden ze bergen met elektronisch afval veroorzaken, doordat al op de markt gebrachte accessoires voor Apple-apparaten niet meer gebruikt zouden kunnen worden.

Facebook Comments