Overig Nieuws

Wedstrijden Eredivisie uit voorzorg afgelast

Wedstrijden Eredivisie uit voorzorg afgelast

February 8th, 2020

De wedstrijden in de Eredivisie die morgen zouden plaatsvinden, zijn uit voorzorg afgelast. De verwachte weersomstandigheden gooien roet in het eten bij speelronde 22.

Het KNMI heeft voor zondag voor het hele land Code Oranje afgekondigd. Storm neemt volgens verwachting de gehele dag in kracht toe, oplopend tot windstoten van 120 kilometer per uur. Het is onverantwoord om in die weersomstandigheden te voetballen.

Naast de wedstrijden van de Eredivisie hebben ook de amateurclubs besloten om alle wedstrijden niet door te laten gaan.

In de Eredivisie gaat het om de wedstrijden FC Utrecht – Ajax, AZ – Feyenoord, Sparta Rotterdam – ADO Den Haag en FC Emmen – FC Twente. De komende dagen wordt in nauw overleg met de clubs, lokale overheden en overige betrokkenen bekeken wanneer deze wedstrijden kunnen worden ingehaald.

Gezien de volle speeldagenkalender en de Europa League- en TOTO KNVB Bekerverplichtingen van Ajax en AZ en TOTO KNVB Bekerverplichtingen van Feyenoord en FC wordt het een flinke puzzel om een zo gunstig mogelijke inhaaldatum te vinden, maar in de keuze om de wedstrijden van zondag 9 februari af te gelasten, staat de veiligheid van spelers en supporters voorop.

Facebook Comments