Music News

Nederland wint finale Eurovisie Songfestival 2019

Nederland wint finale Eurovisie Songfestival 2019

May 19th, 2019

Nederland heeft zaterdag de finale van het jaarlijks terugkerende Eurovisie Songfestival gewonnen.

4,4 miljoen Nederlandse kijkers zagen Duncan Laurence de winst binnenhalen. In een bloedstollende race werd pas op het laatste moment duidelijk dat Nederland de meeste punten kreeg van zowel de jury als de thuisstemmers.

Het is voor het eerst in 44 jaar dat Nederland het Songfestival wint. Een hele prestatie voor Laurence, die hiervoor nog nooit op een groot podium had gestaan.

De winst van Duncan betekent ook dat Nederland volgend jaar het grote evenement zal moeten organiseren. Dat brengt een hoop organisatie (en kosten) met zich mee. De NPO, AVROTROS en de NOS zullen samenwerken om het populaire evenement te organiseren. De organisatie van het festijn zal naar verwachting 0 miljoen euro kosten.

Premier Rutte is niet van plan om geld uit de pot van de overheid aan het Songfestival te geven. Volgens Rutte moet de NPO eerst zelf kijken hoe ze dit financieel willen opvangen. Volgens Rutte zou het ook voor de helft van het geld kunnen, zoals bij de organisatie van het Songfestival in Zweden.

Facebook Comments