Overig Nieuws

NS stations: Korting op warme dranken met eigen beker

NS stations: Korting op warme dranken met eigen beker

October 10th, 2018

Vanaf vandaag krijg je bij Julia’s en AH to go 25 cent korting als je koffie, thee of warme bestelt en je eigen beker meeneemt.

Jaarlijks worden er op de stations meer dan 30 miljoen warme dranken gekocht. De meeste dranken komen met een wegwerpbeker en al die bekers zorgen voor veel afval. Door een eigen beker mee te nemen, wordt de hoeveelheid afval verminderd. De wegwerpbekers kunnen niet gerecycled worden, maar komen bij het restafval en worden verbrand.

Op 10 oktober opent de pop-up ‘Af van afval’ op station Centraal. Tot en met 15 oktober zijn hier producten te koop die gemaakt zijn van gebruikt NS-materiaal. aan tassen van vervangen treinstoelbekleding of dienbladen en vogelhuisjes van voormalige informatieborden.

Om het gebruik van een eigen beker te stimuleren en bekender te maken onder reizigers, zijn er in de pop-up ook herbruikbare bekers te koop. Daarnaast worden reizigers via onder andere Facebook, op locatie via de deelnemende winkels en in de trein geïnformeerd over de korting.

Facebook Comments