Overig Nieuws

50+ doden, 200+ gewonden bij aanslag Las Vegas

50+ doden, 200+ gewonden bij aanslag Las Vegas

October 2nd, 2017

Tijdens een countryfestival in Las Vegas zijn meerdere doden en gewonden gevallen. Eén of meerdere daders openden om 06:30 uur Nederlandse tijd (21:30 uur lokale tijd) het vuur met automatische wapens. Daarna brak paniek uit.

Een woordvoerder spreekt inmiddels over twee doden en 24 gewonden. Eén schutter zou in elk geval dood zijn aangetroffen in een kamer in het Mandalay Bay Hotel.

Het 91 Harvest Country Music Festival werd dit jaar voor vierde keer in Las Vegas georganiseerd. Tijdens het driedaagse festival treden vooral country-artiesten op.

Update
De politie verwacht dat er één schutter was en deze is dood. De politie is nog wel op zoek naar een vrouw, die mogelijk in dezelfde hotelkamer verbleef als de schutter.

Inmiddels is ook bekend dat er meer dan 20 doden zijn gevallen en ruim 100 mensen gewond zijn geraakt.

Update
Het dodental is bijgesteld naar 50. Er zijn ruim 200 mensen gewond geraakt. De dader van de aanslag, de 65-jarige Stephen Paddock, sloeg toe vanaf de 32ste verdieping van het Mandalay Bay hotel op de Las Vegas . De politie traceerde hem en schoot hem dood. De vrouw en twee auto’s waar de politie naar zocht, zijn inmiddels gevonden.

Heftige beelden:

Facebook Comments