Music News

Grote hit ‘Empire State Of Mind’ had er bijna niet geweest

Grote hit ‘Empire State Of Mind’ had er bijna niet geweest

April 12th, 2020

Jay-Z’s ‘Empire State of Mind’ was een regelrechte hit. Het nummer werd 5x en kreeg twee Grammy’s.

Maar volgens Alicia Keys is het een geluk dat het nummer ooit is gemaakt. De samenwerking tussen Jay-Z en Alicia was nooit tot stand gekomen als Jay-Z niet zo’n moeite had gedaan om Alicia te bereiken.

“He couldn’t find me, he couldn’t get in touch with me for whatever reason. Different people in the middle and the whole thing. So just imagine that song never happened.”

Jay was niet happy met haar eerste opnames en ze weet wel waarom dat is. Die opnames zijn niet gemaakt in New York. “I actually cut it in L.A.,” zegt ze. “I think that was the problem. You’re not supposed to cut a song about New York in L.A. It’s just wrong.”

Ook het ontbreken vaan haar bekende ad-libs schoot Jay tegen het verkeerde been. Alicia voelde zich niet helemaal lekker tijdens de opnames. Toen ze de opnames opnieuw deed in New York ging het in één keer goed.

11 jaar na dato gaat Alicia nog steeds lekker. Ze opende 2020 met haar nieuwe hit ‘Underdog’ en liet onlangs een acoustic versie en een remix van het nummer horen.

Facebook Comments