Music News

Geen Encore Festival in 2019

Geen Encore Festival in 2019

January 21st, 2019

De organisatie van Encore heeft aangegeven dat er dit jaar geen komt.

Eén van de redenen is dat de verkoopcijfers van vorig jaar nogal tegenvielen. De organisatie noemt hierbij de regen als grootste oorzaak. De tweede reden is dat de gemeente Amsterdam grote festivals buiten de ring wil laten plaatsvinden. De laatste jaren wordt het festival op het NDSM-terrein gehouden, maar die plek is duur volgens organisator Mojo. “De kosten voor een eendaags evenement zijn daar hoog. Het is bovendien geen geheim dat de gemeente Amsterdam festivals steeds meer buiten de ring wil hebben.”

De eerste keer dat het hiphop- en clubfestival gehouden werd, was in 2014. De laatste jaren traden grote hiphopnamen op op het NDSM-terrein, zoals Cardi B, Rae Srummerd en Migos. Het jaarlijkse festival wordt gezamenlijk georganiseerd door Mojo Concerts, de Melkweg en Encore. Er is nog hoop dat het hiphopfestival volgend jaar terugkeert, volgens Van Vugt gaat de stekker niet definitief uit het project.

Liefhebbers van festivals hoeven niet te huilen, Appelsap is druk bezig met de organisatie van de volgende editie en ook OH MY! Festival komt in 2019 gewoon weer naar het Arena Park.

Facebook Comments

Mobile & Tablets