Overig Nieuws

Update: “Foto veranderen op je Twitter heeft geen zin!”

Update: “Foto veranderen op je Twitter heeft geen zin!”

March 11th, 2013

Van onze social media specialist

Zoals je al hebt kunnen lezen is op Twitter een rel losgebarsten onder Turkse en Marokkaanse , omdat hun profielfoto’s zijn opgedoken op een share site voor 18+. Zie het als een adult file sharing website. Een persoon met de nickname ‘merlot2011’ heeft verschillende foto’s geupload, veelal Twitter profielfoto’s.

Om enkele misstanden te voorkomen en uit te leggen wat er gebeurd is, hieronder een aantal feiten.

Over de website
Het gaat om de website Imagefap.com. Dit is een opzichzelf staande profielenwebsite, waar fanatiekelingen binnen de pornowereld (anoniem) contact met elkaar kunnen leggen en foto’s en video’s kunnen uploaden. Ze hebben onder dezelfde naam bijvoorbeeld ook nog ‘Empflix’, ‘Pornwall’ en ‘MovieFap’.

Skype
Op de profielpagina van deze persoon, is een Skype ID te zien. Dit is ‘merlot20112’. Op dit Skype-account gebruikt deze persoon een foto van een meisje, die er waarschijnlijk helemaal niets mee te maken heeft.

“Verwijder je foto’s!”
Er wordt opgeroepen om je foto’s en profiel te verwijderen. Dit is géén oplossing voor dit ‘probleem’. Je profielfoto is nu eenmaal openbaar. Daar valt niks aan te doen, zo werkt ‘social media’ nu eenmaal. Een slotje zetten op je Twitter-account heeft geen zin, want je foto blijft te zien.

Het verwijderen van ‘al je foto’s op je Twitter’ kost veel moeite, en heeft ook geen enkele zin. Er bestaan honderden sites waar je foto op te vinden is. Als je niet bekend wil worden op internet, had je er nooit op moeten komen (en al helemaal geen foto’s moeten plaatsen).

Wat je kunt doen, is een klacht indienen bij de website Imagefap.com, met het verzoek de foto’s te verwijderen. Dit kun je doen door te mailen met support@imagefap.com.

Nog een tip:

Er zijn duizenden van dit soort sites. Die sites hebben alleen geen enkele exposure, omdat niemand er iets om geeft. De persoon die deze site als eerste naar buiten bracht op Twitter, is eigenlijk de boosdoener. Hiermee zorg je ervoor dat de uploader krijgt wat hij wilde: bekendheid.

Samenvatting:

– De foto’s zijn geplaatst op 26 en 29 januari, 9, 16 en 22 februari en 5 maart.
– Verwijderen van je profielfoto door deze website heeft geen zin
– Je kunt met een gerust hart gewoon weer je foto terug plaatsen
– De foto’s zijn niet geplaatst door het meisje dat op Twitter rondgaat als ‘de dader’
– De ‘dader’ is waarschijnlijk een Belg en is geboren op 04/05/1985

Deze pagina wordt aangepast naar mate informatie beschikbaar wordt

Update 2
Goed nieuws! Het profiel van ‘merlot2011’ is verwijderd op de ‘’.

Facebook Comments