Music News

Extince komt met nieuw album

Extince komt met nieuw album

February 27th, 2015

Extince komt terug met een geheel nieuw album. Op 13 maart brengt de grondlegger ‘X’ . Het album is digitaal, fysiek en streaming verkrijgbaar. Vinyl komt op 27 maart.

In 2007 kwam zijn laatste album ‘Toch?’ uit en de tape ‘De Winnaar Houdt Van’ kwam nog even in 2012. Het is dit jaar twintig jaar geleden dat Extince met ‘Spraakwater’ voor het eerst de hitlijsten bestormde, tijd voor een feestje.

Op zijn album werkte Extince opnieuw samen met producer Presto. De twee kennen elkaar sinds ‘Tweede Jeugd’ uit 2004. Presto werd bekend via , maar heeft ook gewerkt met veteranen als Typhoon, Winne en Duvel. Extince zelf kan kort zijn over de sound van zijn nieuwe album: “Ik heb mijn muzikale smaak gevolgd.”

De titel ‘X’ heeft een dubbele betekenis. “Het staat voor de jaren ‘10 waarin we nu leven”, aldus Extince. “Maar dit is voor mij ook mijn tiende album. Zeven Nederlandstalige platen en drie Engelstalige die nooit in zijn geheel zijn verschenen. Dat waren andere tijden, nog vóór Top Notch, maar die albums zijn wel allemaal opgenomen en gemixt.”

De invulling van ‘X’ is even onnavolgbaar als de man zelf. Zo staan er op dit album samenwerkingen met onder meer Shirma Rouse, Keizer, Ross & Iba, Akwasi, Kingsize en Rotjoch. Ook grijpt de Exter terug naar het Engels, hij knipoogt naar zijn rijke oeuvre, overkijkt zijn koninkrijk, wisselt vlammende bars of met soulvolle balades en ontvangt traditiegetrouw een nieuwe generatie.

:
01. Al Jaren Fan
02. In De Flow
03. We Rollen Door Oranje (ft. Rotjoch)
04. Dhr. Kops
05. Gisterenmiddag; De Wereld Draait Door Met Dapper Dutch
06. Update-tje (ft. Jay Fonseca)
07. Snake Buster
08. Don’t Know Dutch (ft. Sandra Drakes)
09. In & Uit De Buurt (ft. Kleine Jay, Madoc, Kingsize en Akwasi)
10. Yo!
Bonus (vanaf vandaag verkrijgbaar): Rinkel ‘t Alarm (ft. Shirma Rouse, Keizer en Ross & Iba)

Extince – X is vanaf nu te bestellen. Hiermee verzeker je je van een exemplaar op de releasedag 13 maart (vinyl op 27 maart)

Facebook Comments