Music News

Corona: Rotterdam Unlimited en Zomerfestival 2020 afgelast

Corona: Rotterdam Unlimited en Zomerfestival 2020 afgelast

April 10th, 2020

Het zat eraan te komen, maar de organisatie van het Zomercarnaval heeft de knoop nu doorgehakt.

De organisatie heeft besloten om om de evenementen dit jaar niet door te laten gaan. Eerder nog liet de organisatie weten dat het vijfdaagse evenement door de vele wegwerkzaamheden dit jaar in bescheiden vorm gerealiseerd zou worden. Maar ook dat kan nu niet meer.

Hoewel de overheidsmaatregelen, met betrekking tot het coronavirus ten aanzien van grootschalige publieksevenementen gehouden na 1 juni, nog onduidelijk zijn, geeft het merendeel van de deelnemende Zomercarnaval Straatparade groepen aan, als gevolg van de maatregelen, niet in staat te zijn zich voor te bereiden op de parade. Bijeenkomen ter voorbereiding van kostuums en choreografie is momenteel niet mogelijk, investeringen kunnen niet worden gedaan zolang er onduidelijkheid is over de doorgang van het evenement en het is, gezien de huidige , lastig financiers te vinden. Tevens leeft het besef van de huidige onveiligheid van zoveel mensen zo dicht op elkaar.

“Het was, voor zowel het bestuur van Zomercarnaval als de directie van Rotterdam Unlimited, een moeilijke, maar onvermijdelijke beslissing in deze onzekere tijden. Gezondheid en veiligheid voor zowel participanten, artiesten, crew en publiek zien wij als allerhoogste prioriteit; het voortzetten van de voorbereidingen zou niet getuigen van veel realiteitszin,” aldus festival directeur Guus Dutrieux.

De volgende editie van Rotterdam Unlimited, met het jubileum van de Zomercarnaval Straatparade, zal plaatsvinden van 27 t/m 31 juli 2021.

Facebook Comments

Mobile & Tablets