Music News

Brigitte Meuwsen neemt je mee naar Rotterdam’s Hart & Ziel

Brigitte Meuwsen neemt je mee naar Rotterdam’s Hart & Ziel

July 30th, 2013

“Tering, ik ben back in town.” Dat dacht Brigitte Meuwsen, na jarenlange afwezigheid, terwijl zij liggend langs de Maas in haar geboortestad Rotterdam luisterde naar de geluiden van de stad. Inspirerend, vond Brigitte en het gedicht Rotterdam Hart & Ziel stond dan ook zo op papier, waarna Brigitte’s het nummer meteen begon te rappen. Het betekende de start van een avontuur voor Brigitte Meuwsen, dat vrijdag 5 juli 2013 het hoogtepunt heeft bereikt. Toen werd het nummer, dat een ware ode aan Rotterdam is, uitgebracht bij Havavision Records.

Het idee voor het nummer bracht Brigitte bij een oude bekende, Dreadlox Holmes, waar zij eerder mee samenwerkte. Holmes, een geboren Britse producer en opgegroeid in Jamaica, ging met Brigitte aan de slag en voegde een vette hip hop beat, weelderige strijkers en arpeggio piano toe. Het geheel werd aan elkaar geblazen door de Rotterdamse saxofonist Howard Sie en Rotterdam Hart & Ziel was geboren. Voor Brigitte Meuwsen was rap een heel nieuwe ervaring, maar aangezien ze van verschillende muziekstijlen houdt, ging zij graag mee in ‘the flow’. Voor het opnemen van de rap zocht ze dichter bij huis en ontdekte de Rotterdamse rapper Dion Masé en zijn producer Robin de Koning.

Rotterdam Hart & Ziel neemt de luisteraar mee op een trip door Rotterdam; langs , de Maas en Hotel New York. Met de medewerking van Brigitte’s moeder Riet Oosterwaal, die verteld over haar herinnering dat ze met een schip aankwam in Rotterdam, laat het lied de trots en passie van Rotterdammers echt voelen. De plaat, met op de cover de skyline van Rotterdam van fotograaf Paul Martens, is vanaf 5 juli te horen via Itunes, Amazon en andere downloadsites. Ook zal het nummer te horen zijn tijdens het eerstvolgende optreden van Brigitte Meuwsen met Dion Masé op 6 september tijdens de RTM Port Party in de Cruise Terminal in Rotterdam.

Je hoort de track uiteraard op Radio.

Facebook Comments

Mobile & Tablets