Overig Nieuws

Bill Cosby is GUILTY

Bill Cosby is GUILTY

April 27th, 2018

Acteur Bill Cosby is gisteren SCHULDIG bevonden aan het drogeren en misbruiken van een vrouw zo’n 14 jaar geleden. De jury achtte het bewezen genoeg om Cosby te veroordelen.

De acteur was de afgelopen maanden het middelpunt van rechtszaken en werd in het kader van #MeToo geteisterd door aanklachten van vrouwen die beweerden te zijn aangerand door Cosby. Het ging meteen ook om de allereerste reeks rechtszaken in het kader van de #MeToo-affaires. De veroordeling van Cosby zou ervoor kunnen zorgen dat nog meer vrouwen durven te doen van dit soort smerige praktijken.

De openbaar aanklager van Montgomery County eiste ook dat Cosby’s ‘$1 million bail’ van tafel zou worden geveegd, omdat Cosby volgens hem werd verdacht van een serieuze zaak en dat hij vluchtgevaarlijk zou zijn: volgens de aanklager zou Cosby een eigen vliegtuig hebben. Dat zorgde voor een woede-uitbarsting bij Cosby: “I don’t have a plane, you asshole.”

De rechter ging verder: “Enough of that.” Daarna gaf hij aan Mr. Cosby niet als vluchtgevaarlijk te beschouwen en dat hij op borgtocht vrij zou kunnen komen, maar wel in zijn huis zou moeten blijven.

Nu Cosby is veroordeeld is het alleen nog wachten op zijn straf. Cosby is veroordeeld op drie gronden, wat hem in totaal tot 30 jaar gevangenisstraf zou kunnen opleveren.

Facebook Comments

Mobile & Tablets