Music News

Album Wu-Tang Clan ‘in beslag genomen’ door justitie

Album Wu-Tang Clan ‘in beslag genomen’ door justitie

March 31st, 2018

Het ‘Once Upon A Time in Shaolin’ is in beslag genomen door de Amerikaanse justitie. De omstreden Amerikaanse zakenman Martin had het enige exemplaar eind vorig jaar proberen te verkopen op . wilde het zeldzame album terugkopen.

Wu-Tang Clan het album in 2015 aan Shkreli voor 2 miljoen dollar. Het was daarmee het waardevolste album ooit. In het verkoopcontract stond dat Shkreli de muziek de komende 88 jaar niet mocht delen met anderen. Daar hield hij zich echter niet aan: diverse keren liet hij fragmenten horen op internet.

Toen RZA het album online zag staan nam hij direct contact op met zijn advocaat. Al snel kwam hij erachter dat hij de plaat niet kon kopen vanwege de contracten die waren getekend tijdens de verkoop aan Shkreli. “Ze zeiden: nee, het gaat niet. Is dat niet balen?”

Shkreli, bij het grote publiek beter bekend onder zijn bijnaam ‘’, werd eerder deze maand tot zeven jaar cel veroordeeld omdat hij investeerders had opgelicht. Wat er nu met ‘Once Upon a Time in Shaolin’ gaat gebeuren, is nog niet duidelijk.

Facebook Comments