Music News

Vier jaar voorwaardelijk en taakstraf voor 6ix9ine

Vier jaar voorwaardelijk en taakstraf voor 6ix9ine

October 27th, 2018

is vandaag veroordeeld tot vier jaar voorwaardelijk. Daarnaast moet hij 1000 uur besteden aan ‘goede dingen’ en mag hij niet worden gezien met bekende ‘gang’ members.

Het is een positieve uitkomst in de rechtszaak tegen Daniel Hernandez, zoals 6ix9ine echt heet. De openbaar aanklager had drie jaar gevangenisstraf geëist en een registratie als ‘sex offender’. De rechter haalde zelfs al een jaar van de voorwaardelijke straf af vanwege het verloop van de zaak.

is blij. “I have millions of youth that look at me as a role model and the last place I want to be is incarcerated, they don’t deserve it. Thank you,” zo zei hij tegen de rechter.

De zaak diende in verband met een incident uit 2015. De rapper zou bij een feestje zijn geweest waar een 13-jarig meisje werd gefilmd die werd aangerand. Tekashi zelf zou seksuele bewegingen hebben gemaakt en haar op haar billen hebben geslagen. Dat er onlangs nog een wapen in zijn huis werd gevonden heeft niet meegespeeld in deze zaak.

De zaak zou zijn geseponeerd als onderdeel van de deal, maar omdat hij de afgelopen jaren nog meerdere keren in aanraking is geweest met de politie wilde de rechter dat niet doen. In mei werd de rapper nog gearresteerd omdat hij een 16-jarige jongen zou hebben aangevallen en even later was het weer zover. Toen miste hij zelfs het optreden op het Woo Hah Festival in Nederland.

Als hij weer de fout in gaat zou dat weleens een lange celstraf kunnen betekenen…

Facebook Comments

Mobile & Tablets