Music News

T.I laat maagdenvlies dochter controleren

T.I laat maagdenvlies dochter controleren

8 months ago

Op internet is een bom ontploft nadat bekend werd dat jaarlijks een controle van het maagdenvlies laat doen bij zijn dochter Deyjah Harris.

T.I vertelde tijdens de podcast Ladies Like US dat hij ieder jaar laat controleren of het maagdenvlies van zijn dochter nog intact is. En dat was zo. “Op haar 18e verjaardag was haar maagdenvlies nog intact,” zei hij trots.

De uitspraken hebben geleid tot grote verontwaardiging. Op Twitter wijzen veel volgers hem op het feit dat de rapper het niet wil dat zijn inmiddels volwassen dochter seks heeft, maar dat hij er ook geen problemen mee heeft dat zijn 15-jarige zoon seksueel actief is.

Maagdenvliesonderzoek is zeer omstreden en waardeloos. Volgens gezondheidsorganisatie WHO kan aan de hand van dergelijk onderzoek helemaal niet aangetoond worden of een vrouw seks heeft gehad. De WHO noemt maagdenvliesonderzoek “pijnlijk en vernederend” – een praktijk waar zo snel mogelijk een eind aan gemaakt moet worden.

T.I maakte zich niet druk om het feit dat het maagdenvlies ook kan worden gebroken door bijvoorbeeld fietsen, paardrijden of sporten. “So I say, Look, Doc, she don’t ride no horses, she don’t ride no bike, she don’t play no sports. Just check the hymen, please, and give me back my results expeditiously.”

Facebook Comments