Overig Nieuws

Politie vraagt hulp zoektocht Lili & Howick; Nederland zegt ‘fuck you #ikwerknietmee’

Politie vraagt hulp zoektocht Lili & Howick; Nederland zegt ‘fuck you #ikwerknietmee’

September 8th, 2018

Nederland is boos. Nederland is furieus. Al weken houdt de uitzetting van de twee Armeense Lili en Howick Nederland bezig. Nederlanders zijn het erover eens dat ze in Nederland horen om verschillende redenen, maar de regering heeft bevolen de kinderen uit te zetten.

Gisteren besloot de op het laatste moment dat de uitzetting naar Armenië, die voor vandaag staat gepland, door zou gaan. De kinderen verdwenen vannacht echter uit het huis van hun grootouders. Ze zijn op de vlucht.

De politie doet nu een oproep aan Nederlanders om de kinderen te vinden omdat ze “zich zorgen maken over de veiligheid en het welzijn van de kinderen”. Nederland doet daar niet aan mee. Met de hashtag #ikwerknietmee op Twitter laat men dat massaal zien. En de uitzetting en het weglopen van de kinderen haalt hiermee de internationale pers.

“Two Armenian children whose bid for asylum in the Netherlands has been rejected have gone into hiding on the day the Dutch government was expected to deport them, a spokesman said Saturday, in the latest twist in a case that has riveted this nation,” schrijft de New York Times. “The Netherlands was once known as a welcoming nation for migrants but has become tougher in recent years as the number of arrivals soared. The government argues that it has to strictly apply its immigration regulations in order to retain support for granting asylum to people fleeing war and persecution in countries like Syria.”

Volgens de regering en meerdere rechters kan niet worden bewezen dat Armenië een onveilig land is. Ook al zou zijn gebleken dat er geen beschikbaar onderwijs voor de kinderen kon worden gevonden.

Facebook Comments