Overig Nieuws

Politie vindt geen zenuwgas in Maastricht

Politie vindt geen zenuwgas in Maastricht

April 1st, 2013

De in Limburg heeft de afgelopen dagen een onderzoek gedaan naar het . De stof zou ergens verstopt zijn in Maastricht. De stof werd niet gevonden. Dat heeft burgemeester Hoes maandagavond bekendgemaakt. Volgens de burgemeester was er geen gevaar voor de volksgezondheid.

Vorige week woensdag kwam bij de politie een melding binnen dat iemand flesjes Sarin te koop aanbood. Politie-onderzoek leidde naar een verdachte uit Amby, die zaterdagavond werd aangehouden. De verdachte bracht de politie naar de plek waar de stof begraven zou liggen in het bosgebied aan de Bodemsweg. Daarna werden drie medeverdachten aangehouden in Maastricht en Heerlen. Het gaat om twee mannen en twee vrouwen van 21 tot 52 jaar.

Na het onderzoek in het veld bij Maastricht is de politie nu bezig met tactisch onderzoek elders. Daarbij is al een computer van een van de verdachten in beslag genomen.

Sarin is één van de gevaarlijkse zenuwgassen en werd gebruikt bij een terroristische aanslag in de metro in Japan in 1995 door de Aum Shinrikyo-sekte. Op meerdere plaatsen in de metro van Tokio werd Sarin vrijgelaten, met 12 doden en 1034 gewonden als gevolg.

Facebook Comments