Overig Nieuws

Plaatsnaam ‘Amsterdam Zuidoost’ verdwijnt

Plaatsnaam ‘Amsterdam Zuidoost’ verdwijnt

April 24th, 2013

Bewoners van wonen vanaf volgend jaar niet meer in , maar gewoon in . Vanaf 1 mei 2014 verdwijnt de naam ‘’ als aparte plaatsnaam. Bewoners van het wonen vanaf dat moment gewoon in Amsterdam.

Deze week besloot de dat de benaming ‘Amsterdam Zuidoost’ volledig verdwijnt. De naam werd in de jaren 70 ingevoerd omdat Amsterdam Zuidoost los ligt van de rest van de stad. Om een aantal redenen, waaronder postbezorging, is besloten om het stadsdeel officieel een aparte naam te geven in het stedenregister.

De laatste jaren was er veel frustratie, vooral bij woningverkopers. “Ik kreeg te vaak te horen dat er geen betaalbare woningen in Amsterdam zouden zijn,” zo zegt Emile Jaensch, portefeuillehouder Wonen in Amsterdam. Websites als Funda en Woningnet zouden door deze wijziging meer zoekresultaten laten zien voor woningen in Zuidoost. Nu worden die zoekresultaten alleen weergegeven wanneer men daadwerkelijk kiest voor woonplaats Amsterdam Zuidoost.

Omdat het intrekken van de naam veel administratief werk geeft, is gekozen voor een lange termijn. Tot 1 mei volgend jaar blijft Zuidoost gewoon nog Amsterdam Zuidoost.

Facebook Comments