Overig Nieuws

Nederlandse speelfilm over Bijlmerramp

Nederlandse speelfilm over Bijlmerramp

March 21st, 2013

Er komt een Nederlandse speelfilm over de Bijlmerramp. De ramp uit 1992 wordt voor het eerst verfilmd. De film heet ‘In Het Niets’ en gaat 50 minuten duren.

De film gaat over de vliegtuigramp, waarbij op 4 1992 een Boeing van El Al neerstortte op de flats Groeneveen en Klein-Kruitberg in Amsterdam Zuidoost. Bij de ramp kwamen 43 mensen om het leven.

Volgens producent Maarten van der Ven gaat het een menselijk verhaal worden en vertelt het het verhaal over een 50-jarige weduwnaar die zich na de dood van zijn vrouw heeft teruggetrokken in zijn flat. Hij woont in de multiculturele gemeenschap van de Bijlmer. Als een 13-jarig Ghanees meisje bij hem komt wonen lijkt hij eindelijk weer op te bloeien. Dan stort het vliegtuig neer op zijn flat.

In het Niets maakt deel uit van het One Night Stand-project, waarbij jonge, veelbelovende filmmakers de kans krijgen om ervaring op te doen in het vak. De opnames op 17 april. Later dit jaar is de film op het Nederlands Film Festival in Utrecht te zien. De NTR zendt hem daarna uit op televisie.

Facebook Comments

Mobile & Tablets