Music News

Meek Mill schuldig in zaak, niet terug in de cel

Meek Mill schuldig in zaak, niet terug in de cel

August 28th, 2019

Free Meek is een feit, want de rapper is van zijn 12-jarige proeftijd af waarin hij het grootste deel van zijn volwassen leven zat.

De 32-jarige rapper heeft dinsdag in Philly een deal getekend. De rechtbank gooide zijn eerdere veroordelingen overboord nadat er fouten waren ontdekt. Eén van de getuigen zou een corrupte agent zijn geweest.

Meek bekende schuld voor de strafbare feiten. In ruil daarvoor hoefde hij niet meer de cel in. Hij heeft in 2007 al twee vastgezeten voor de zaak. De rechter oordeelde dat dat genoeg was.

De rapper bedankte zijn fans, die buiten op hem stonden te wachten. “I want to thank everybody who ever stood for me out here, all the supporters and people who came out and supported me through the ups and downs, in and out of the ,” zei hij voor een banner met #Justice4Millions erop geschreven. “I’m very thankful from the bottom of my heart—everybody that ever mentioned my name or said ‘Free Meek’ helped me get to this position.”

Het publiek schreeuwde continu ‘Free Meek’, maar de rapper stopte het geschreeuw: “Meek Free! I’m not on probation no more. I don’t have to go to court no more.”

In 2008 werd Meek veroordeeld in een wapens- en drugszaak. Hij kreeg 23 maanden cel en werd eerder vrijgelaten maar kreeg vijf jaar voorwaardelijk mee. In 2017 werd Meek veroordeeld omdat hij zich niet aan de voorwaarden zou houden. Hij kreeg twee tot vier jaar cel. Na vijf maanden oordeelde de rechter echter dat de zaak opnieuw behandeld moest worden.

Facebook Comments

Mobile & Tablets