Music News

Lil Kleine released album ‘Jongen van de Straat’

Lil Kleine released album ‘Jongen van de Straat’

2 months ago

heeft vannacht zijn langverwachte ’ uitgebracht.

Drie jaar geleden kwam Lil Kleine met zijn laatste album ‘Alleen’, dat de hits ‘Krantenwijk’ en ‘Loterij’ met zich meenam. Sindsdien staat het album 149 weken achter elkaar hoog in de album charts.

Het nieuwe album, dat terugblikt op de oorsprong van Lil Kleine, is het resultaat van het volwassenwordingsproces van de 25-jarige Amsterdammer.

De rapper heeft de laatste jaren behoorlijk wat meegemaakt. Hij vroeg zijn aanstaande Jaimie Vaes ten huwelijk, werd vader, lanceerde zijn eigen kledinglijn en ging samenwerken met John de Mol. Ook opende hij een eigen café en patatzaak. Zijn deelname als jurylid van The was een minder succes. Al zijn kandidaten werden vroegtijdig naar huis gestuurd.

Maar dat neemt niet weg dat wel muziek kan maken. En dat doet hij op zijn nieuwe album ‘Jongen van de Straat’. Het album zou eigenlijk vorig jaar al uitkomen, maar Kleine besloot de uit te stellen om nog de kleine puntjes op de i te zetten.

Van het album hoorden we al de singles ‘Joanne’, ‘Af En Toe’, ‘Rook’ en ‘Dichterbij Je’. Ook de titeltrack ‘Jongen van de Straat’ verscheen afgelopen week al. Met deze singles behaalt Kleine meteen de status voor het nieuwe album, een succes dat Lil Kleine viert met de productie van de grootste plaat ooit gemaakt, met daarin gegraveerd de namen van fans die het album vooraf bestelden.

Check het album hier via Spotify:

Facebook Comments