Overig Nieuws

Idioten steken zendmasten in de fik, 112 slecht bereikbaar

Idioten steken zendmasten in de fik, 112 slecht bereikbaar

April 10th, 2020

Op een aantal plekken in Nederland zijn deze week zendmasten in brand gestoken.

De meeste branden vonden afgelopen nacht plaats in Nuenen. Daar is het nu lastig om te bellen. “Dit soort incidenten heeft gevolgen voor de mobiele dekking in de regio waardoor 112 in de regio mogelijk niet meer bereikbaar is, met alle gevolgen van dien,” zegt Rob Bogenaar van Monet.

Belangenclub Monet is de schakel tussen de en de overheid en maakt zich ernstige zorgen. “De beschikbaarheid van een betrouwbare digitale infrastructuur is van essentieel belang. Dat geldt in algemene zin en juist in een tijd waarin de verbindingen hard nodig zijn voor bijvoorbeeld ziekenhuizen en verzorgingstehuizen. Het mobiele netwerk is meer dan ooit onmisbaar om Nederland verbonden te houden.”

Mensen die in ’s geloven, zijn ook van mening dat 5G schadelijk is voor de gezondheid. In navolging van andere landen, onder andere in Engeland, worden nu ook in Nederland zendmasten in brand gestoken. De brandstichtingen volgden na de verspreiding van online nepnieuws, waarin een link tussen 5G-straling en het coronavirus wordt gelegd.

Critici zijn bang dat de straling van de masten schade aan de gezondheid toebrengt, iets dat pertinent onwaar is.

Facebook Comments