Overig Nieuws

Dit jaar geen foutloze Cito-toets

Dit jaar geen foutloze Cito-toets

March 6th, 2013

Er is dit jaar geen enkele Cito-toets foutloos gedaan. Twee jongens maakten één fout.

Vorige maand deden een recordaantal van 165.000 leerlingen aan de test mee. Dat is ruim 3.000 meer dan vorig jaar. Drie dagen lang werden al deze leerlingen onderworpen aan tweehonderd meerkeuzevragen over taal, rekenen en studievaardigheden.

Bijna 7800 kinderen kaalden de maximale score van 550. Zij maaktem in totaal 18 of minder fouten.

De gemiddelde Cito-score was dit jaar 535,1. Iets lager dan vorig jaar. Volgens Cito komt dit vermoedelijk door de groei van het aantal deelnemers.

Net als in voorgaande jaren haalden jongens een iets hogere score dan meisjes. Het verschil tussen jongens en meisjes is iets groter dan vorig jaar. In 2011 was dat verschil juist kleiner geworden. Meisjes scoren overigens beter op het gebied van taal terwijl jongens meer punten halen bij rekenen, wiskunde en studievaardigheden.

RTL Nieuws heeft om openbaring van gegevens gevraagd via een zogenoemde WOB-procedure. Staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs ziet geen grond om publicatie ervan te weigeren. “We gaan er vanuit dat, nu de staatssecretaris het besluit heeft genomen, de gegevens worden verstrekt en we binnen een maand tot publicatie kunnen overgaan”, zegt adjunct hoofdredacteur Pieter Klein van RTL Nieuws.

Het gaat om publicatie van de gemiddelde score per . De toets meet wat een kind in 8 jaar basisschool heeft geleerd.

Facebook Comments

Mobile & Tablets