Music News

Dat is ballen hebben: Rihanna weigert Super Bowl performance

Dat is ballen hebben: Rihanna weigert Super Bowl performance

October 19th, 2018

Menig artiest heeft jaarlijks urenlang zijn telefoon in hand om te wachten op het verlossende antwoord: wie wordt gevraagd om het optreden te verzorgen in de half-time show van de Super Bowl? Dit keer werd Rihanna gevraagd voor de show van volgend jaar, maar zij heeft geweigerd!

superster doet dit om haar steun te betuigen aan Super Bowl-speler Colin Kaepernick die nu al sinds 2016 niet meer speelt. De reden dat hij in 2016 ‘onrespectvol’ zou zijn geweest tijdens het Amerikaanse volkslied voor wedstrijd. Het is gebruikelijk om stil te staan met je hand op je hart, maar Kaepernick knielde uit protest tijdens het volkslied.

speler wilde hiermee aandacht geven aan het politiegeweld en systematische racisme vanuit de autoriteiten.

In plaats van Rihanna Maroon 5 gevraagd om het optreden te verzorgen, en zij namen die hartelijk aan. “The NFL and CBS really wanted Rihanna to be next year’s performer in Atlanta. They offered it to her, but she said no because of the kneeling controversy. She doesn’t agree with the NFL’s stance.”

Ook Jay-Z leek zijn inzet voor dit jaar te hebben afgewezen uit respect voor Kaepernick. Zo rapte hij op APESHIT: “I said no to the Super Bowl / need me, I don’t need you.”

Facebook Comments