Overig Nieuws

Boete en cel voor Snapchat op metrostation?!

Boete en cel voor Snapchat op metrostation?!

February 16th, 2018

Een jongeman is gisteravond door de aangehouden omdat hij een filmpje opnam op station Diemen-Zuid. Toen hij zichzelf filmde voor Snapchat werd de reiziger aangesproken door agenten in burger. Hij kreeg een boete van 95 euro, maar werd daarna ook nog eens opgepakt en in de gezet.

Volgens de huisregels, zo leggen de agenten uit, mag er niet zonder toestemming worden gefilmd. Lee gaf toe dat niet te weten en werkt mee. Hij geeft zijn ID-bewijs aan de agenten en burger. Maar omdat hij het niet eens was met de zaken, maakt hij opnieuw een filmpje. De agenten waren daar niet van gediend en besloten Lee aan te houden.

Lee wordt vervolgd voor het ‘verstoren van de openbare orde’. “Ik werkte mee, veroorzaakte geen overlast en accepteerde de boete voor het niet opvolgen van de huisregels.” De politie is van mening dat Lee bleef provoceren door te blijven filmen. “Er waren veel mensen op het station en de agenten in kwestie probeerde gewoon hun werk te doen.”

Lee zoekt contact met op Facebook. In een reactie zeggen ze: “Als het niet voor commerciële doeleinden is, heb je voor opnames op de openbare weg (tram, bus, metrostation) geen toestemming nodig van het GVB.” Dus had Lee gewoon mogen filmen. Hij is boos en wil een klacht gaan indienen.

Naast dit voorval blijken de agenten zich ook nog eens schuldig te hebben gemaakt aan mogelijke strafbare feiten: naast de boete is Lee ook veel bestanden op zijn telefoon kwijt. “De agenten op het bureau hebben ‘per ongeluk’ een fabrieksherstel op mijn telefoon gestart.” De filmpjes kon hij terughalen via Snapchat.

Facebook Comments