Overig Nieuws

Alex Jones aangeklaagd door nabestaanden Sandy Hook

Alex Jones aangeklaagd door nabestaanden Sandy Hook

April 18th, 2018

Twee families van kinderen die zijn gedood bij het bloedbad op de school in het Amerikaanse Newton in 2012 klagen aan. De complottheorist claimde dat het bloedbad een was.

Jones heeft meerdere malen gezegd dat het bloedbad ‘nep’ is en in elkaar is gezet door de Amerikaanse overheid om burgers te laten instemmen met een strengere wapenwetgeving.

De zaak is aangespannen door de ouders van Jesse Heslin en Noah Pozner, twee kinderen van zes jaar die overleden bij de schietpartij. Zij dienden de klacht in bij de van Austin, in Texas, waar Jones zijn radioshow InfoWars uitzendt. De presentator stelde in april 2017 dat de vader van Jesse het verhaal had verzonnen dat hij na de schietpartij met het door kogels doorboorde dode lichaam van zijn zoon in de armen had gestaan.

De schietpartij op Sandy Hook Elementary School op 14 december 2012 is een van de dodelijkste schietpartijen ooit in de Verenigde Staten. De twintigjarige Adam Lanza schoot twintig kinderen en zes volwassenen dood in de Sandy Hook Elementary School in Newtown, Connecticut. De dader pleegde daarna zelfmoord.

Facebook Comments