Overig Nieuws

Ziggo verhoogt internetsnelheid tot 600 Mbit

Ziggo verhoogt internetsnelheid tot 600 Mbit

April 21st, 2019

Ziggo verhoogt vanaf deze week de snelheid van alle internetabonnementen. De verhoging geldt voor zowel bestaande klanten als nieuwe. De provider is hiermee de enige in Nederland. ADSL zou deze snelheden nooit kunnen behalen.

Het goedkoopste ‘Start’ pakket krijgt een snelheidsverhoging van 40 naar 50 Mbit. Het ‘Compleet’ pakket gaat van 200 naar 250 Mbit en het duurste ‘Max’ pakket gaat van 400 naar 500 Mbit.

De verhoging van de upload-snelheden zijn opvallend. Het goedkoopste pakket krijgt 1 Mbit snellere upload, van 4 naar 5 Mbit. Het ‘Compleet’ pakket gaat van 20 Mbit naar 25 Mbit upload, maar het duurste pakket met 40 Mbit upload krijgt geen verhoging van de uploadsnelheid.

Het kan nog wel tot vier weken duren voordat klanten de snelheidsverhoging merken. De verhoging is al doorgevoerd, maar alle modems moeten een nieuwe configuratie ophalen. Dat wordt in kleine groepjes in de nacht gedaan. Wil je niet wachten, dan kun je de stroom even van het modem halen en na 30 seconden weer aansluiten.

Voor (klein)zakelijke gebruikers is de maximumsnelheid zelfs verhoogt naar 600 Mbit.

Ziggo wil nog sneller internet aanbieden. Vanaf 2022 moet heel Nederland voorzien zijn van gigabit internet via de kabel. In Utrecht is al een test aan de gang. In die stad wordt volgend jaar al gigabit internet aangeboden. Twee jaar later is de rest van het land aan de beurt.

Facebook Comments