Music News

Extra beveiliging Coachella op de been

Extra beveiliging Coachella op de been

March 28th, 2018

De organisatie van het Coachella festival neemt uit voorzorg extra veiligheidsmaatregelen. De politie schroeft ook de beveiliging voor het muziekfestival op.

Bij het Route 91 muziekfestival in Las Vegas vielen in september vorig jaar 58 doden en 851 gewonden toen een mane vanuit een hotelkamer zijn wapen leegschoot op de menigte. De politie zet alles op alles om een herhaling van dit drama te voorkomen.

Eén van die maatregelen is dat de politie met drones in de lucht verdachte mensen en spullen wil kunnen ontdekken. Politiemensen zijn speciaal getraind om afwijkend gedrag van mensen te herkennen en om verdachte objecten te spotten.

De bezoekers zullen ook merken dat de beveiliging streng is. Zo worden er metaaldetectoren en afsluitbare toegangshekken worden gebruikt.

Coachella vindt plaats in de weekends van 14 en 21 april. De festivalbezoekers kunnen naast de drie headliners Eminem, Beyoncé en The Weeknd rekenen op tientallen andere grote en minder grote namen. Zo staan onder meer Jamiroquai, David Byrne, The War on Drugs, Chic met Nile Rodgers, Portugal. the Man, alt-J en Odesza beide weekends op de podia in Indio.

Facebook Comments

Mobile & Tablets