Overig Nieuws

Autoriteiten vermist vliegtuig: “Rekening houden met terrorisme”

Autoriteiten vermist vliegtuig: “Rekening houden met terrorisme”

March 9th, 2014

Het van dat dit weekend van de radar verdween is nog altijd niet teruggevonden. Vlucht 370 van Kuala Lumpur naar Bejing verdween gisteren van de radar. Sindsdien zijn er diverse zoekacties opgezet. Families zijn radeloos.

Vanochtend dacht een zoekteam iets gevonden te hebben in het water, maar dat bleek vals alarm. “The searchteam thought it saw something like debris but it was a false alarm,” aldus een woordvoerder tegen CNN.

Vandaag zoeken ruim 40 teams in vliegtuigen en boten verschillende gebieden af. Men houdt er nu ook rekening mee dat het vliegtuig is gekeerd en op een heel andere plek kan zijn neergestort. Er wordt nu ook gezocht rond China en Thailand. Bij Vietnam werd een duidelijk zichtbare olieplek gevonden, maar ook dit bleek vals alarm te zijn.

Terroristische aanval
De autoriteiten houden zelfs rekening met een aanval. Twee passagiers blijken gebruik te hebben gemaakt van paspoorten die eerder waren gestolen in Thailand.

“At least two passports – one Austrian and one Italian – recorded in its Stolen and Lost Travel Documents database were used by passengers on board Malaysia Airlines Flight 370. The passports were added to the database after being stolen in separate incidents over the past two years,” aldus Interpol.

Zoektocht kan lang duren
Het is niet de eerste keer dat een vliegtuig vermist wordt en de zoektocht naar een verdwenen vliegtuig kan lang duren. Op 1 juni 2009 verdween Air France vlucht 447 van Rio de Janeiro naar Parijs van de radar. Het duurde twee jaar voordat de Airbus A330 werd gevonden diep in de zee. In mei 2011 werd de ‘black box’ gevonden en een jaar later kwamen onderzoekers met het rapport. Zij gaven de piloten de schuld. Zij bleken niet adequaat gereageerd te hebben op technische mankementen van het vliegtuig.

Facebook Comments