Overig Nieuws

Aantal downloads Clubhouse app daalt

Aantal downloads Clubhouse app daalt

5 months ago

Het aantal downloads van Clubhouse daalt flink.

De populaire app werd in maart bijna 3 miljoen keer gedownload en in zelfs bijna 10 miljoen keer. Vorige maand was dat bijna 1 miljoen keer. Dat is een flinke daling.

Bestaande gebruikers komen volgens Sensor Tower wel vaak terug nar de app. Clubhouse zelf deelt geen informatie over het aantal downloads.

Android
Clubhouse is nu alleen nog beschikbaar voor iOS. Het werkt al een tijd aan een Android-versie. Sinds maandag loopt daarvoor een beperkte betatest. Het is nog onbekend wanneer deze versie precies uitkomt.

Wat is Clubhouse?
Clubhouse is aan te merken als een speciale social media-app waar mensen in ‘kamers̵; van gedachten wisselen over vooraf bepaalde onderwerpen of over wat ze maar bezighoudt. In tegenstelling tot een Zoom meeting gebruik je bij Clubhouse alleen je stem. Je ziet dan als het ware ook niet wie er aan het woord is.

De soorten kamers zijn in feite eindeloos. Nu is het wel zodat de populairste kamers vaak bestaan uit een handjevol mensen die een presentatie geven voor een stille menigte. Dit is niet zo raar, je zit er namelijk niet op te wachten dat iedereen door elkaar heen aan het schreeuwen is. Je kunt in veel opzichten Clubhouse vergelijken als een soort verzameling van kleine TED talkshows.

Facebook Comments